Csatlakozz intézményeddel!

A Közösségi Archívum olyan platform, ahol intézményi szinten lehet tartalmat feltölteni és kezelni. Így lehetőség nyílik az audiovizuális tartalmak egységes rendszeren keresztüli megosztására, social media rendszerű kezelésére. Feltölteni kizárólag intézményként lehet, de a szabadon megosztott tartalmak között bárki böngészhet, kereshet beállított jogosultságtól függően.


Regisztráció intézményként

Az intézményi regisztráció tartalom feltöltésére és kezelésére jogosít, emellett természetesen elérhetők az archívum megosztott gyűjteményei.

FTP- és böngészőalapú feltöltés

Korlátlan számú felhasználó

Korlátlan számú csoport

Korlátlan számú gyűjtemény

Letölthető mesterpéldány

Intézmények között megosztott tartalmak


A vendégként történő belépés az archívum szabadon hozzáférhető tartalmai közötti böngészésre használható.

Mitől közösségi?

A közösségi media tökéletes tartalompublikáló portál, használatuk nélkülözhetetlen. A közösségi archívumban azonban a mesterpéldány is megmarad és bármikor elérhető, kereshető, rendszerezve található, valamint az egyes gyűjtemények egymás között intézményi szinten meg is oszthatók. Így például ha egy iskola megoszt forgatott anyagokat, akkor abból más iskola hasznosíthat tartalmat, és felhasználva mint mesterpéldányt új tartalom jöhet létre.

Streameld videóidat a legjobb minőségben

A transzkódolt példányt (más néven a produkciós vagy streamingpéldányt) a NAVA állítja elő és teszi elérhetővé a feltöltő számára. Ez többrétegű videó, így akár mobilon, akár TV-képernyőn nézed, mindig a lehető legjobb minőséget tudjuk nyújtani a lehető legkisebb sávszélesség használata mellett.

Hosszú távú biztonságos tárolás

A NAVA háttér-infrastruktúrája szalagos adattárolásra épül, ami nem analóg kazettás tárolást, hanem digitális adatkazettán történő (LTO) tárolást jelent. Az ezekre a szalagokra felírt adatok szándékos törlést követően sem semmisülnek meg. Természetesen, ha egy műsorból új videót töltenek fel, a régi verzió megmarad, de nem látszik majd a feldolgozó- és a publikus rendszerben.

Mentett mesterpéldány

A mesterpéldány a lehető legjobb felbontású és nagy méretű fájlt jelenti (általában MOV, AVI, MXF kiterjesztésű videók, melyek felbontása minimum a normál TV felbontásával egyezik meg), de lehet akár DVD- vagy BD-lemez tartalma is (VIDEO_TS, STREAM könyvtárak).